Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat we willen. JOGG-Venlo is een beweging waarbij iedereen in de stad, dorp en wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Iedereen kan daarin een steentje bijdragen. JOGG-Venlo bestaat daarom uit alle lokale samenwerkende publieke partners zoals: scholen, kinderopvang, sportverenigingen, dorps- en wijkraden, maar ook private partners kunnen inbreng hebben in de aanpak. Samen met onze strategische adviesgroep en JOGG Nederland hebben we voor bedrijven en instellingen in de regio Venlo een visie ontwikkeld die we gezamenlijk willen uitdragen.Partners en supporters

Jongeren op gezond gewicht is een beweging. Een beweging wordt pas een succes als iedereen op zijn of haar manier, hoe groot of klein dan ook, meedoet. Ons uitgangspunt is dat we alleen samen met publieke, private en maatschappelijke krachten in de samenleving een gezond aanbod en een gezonde omgeving kunnen creëren.

Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo werkt op dit moment aan een format dat onderscheid maakt ten aanzien van de inbreng van partners of supporters. Dit format zal invulling gaan geven aan ieders bijdrage binnen de aanpak in Venlo.Nieuws

Interview Caroline Stolzenbach: "Ik geloof in basisgezonde voeding!"

04-03-2020
Caroline Stolzenbach is diëtiste in Venlo. Als zelfstandige krijgt ze cliënten doorverwezen van huisartsen, GGD en ziekenhuizen. Soms kloppen de cliënten zelf aan. Ook werkt ze samen met de fysiotherapeuten van La Vita Sana en werken ze in het project Gezondr Fittr Sterkr met kinderen met overgewicht. JOGG Venlo zat samen met Caroline.

Lees meer

Gezonde basisschool van de Toekomst: ‘Niets doen is geen optie!’

26-09-2019
In augustus 2019 organiseerden we een bijeenkomst op basisschool de Toermalijn om het nieuwe concept ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’ onder de aandacht te brengen. Basisschool de Toermalijn heeft het afgelopen jaar heel wat voorbereidingen getroffen om het nieuwe schooljaar van start te kunnen gaan. Zo werd er voor de kinderen in september een lunchmarkt georganiseerd, die op initiatief van de leerlingen werd geopend door wethouder Frans Schatorjé.

Lees meer

Geslaagde activiteiten voor kinderen in de zomervakantie

25-09-2019
De zomervakantie ligt alweer even achter de rug. Maar we hebben niet stilgezeten! Maar liefst elf activiteiten met zes verschillende onderdelen werden georganiseerd voor kinderen in de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg in Blerick in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Lees meer