Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat we willen. JOGG-Venlo is een beweging waarbij iedereen in de stad, dorp en wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Iedereen kan daarin een steentje bijdragen. JOGG-Venlo bestaat daarom uit alle lokale samenwerkende publieke partners zoals: scholen, kinderopvang, sportverenigingen, dorps- en wijkraden, maar ook private partners kunnen inbreng hebben in de aanpak. Samen met onze strategische adviesgroep en JOGG Nederland hebben we voor bedrijven en instellingen in de regio Venlo een visie ontwikkeld die we gezamenlijk willen uitdragen.Partners en supporters

Jongeren op gezond gewicht is een beweging. Een beweging wordt pas een succes als iedereen op zijn of haar manier, hoe groot of klein dan ook, meedoet. Ons uitgangspunt is dat we alleen samen met publieke, private en maatschappelijke krachten in de samenleving een gezond aanbod en een gezonde omgeving kunnen creƫren.

Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo werkt op dit moment aan een format dat onderscheid maakt ten aanzien van de inbreng van partners of supporters. Dit format zal invulling gaan geven aan ieders bijdrage binnen de aanpak in Venlo.Nieuws

Kinderen in Blerick en Venray starten met meer water drinken

02-11-2020
Ouders in Blerick en Venray krijgen vanaf november tijdens het 7-maandenconsult bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) een speciaal drinkbekertje en extra informatie over water drinken. Kinderen drinken vaak te weinig of krijgen hun vocht binnen via suikerhoudende dranken. Veel ouders realiseren zich niet hoeveel suiker er in deze drankjes zit en dat water gezonder is. Een kind begint vanaf 6 maanden water te drinken. GGD Limburg-Noord, JOGG Venlo en JOGG Venray willen ouders bij deze nieuwe stap in de ontwikkeling van het kind ondersteunen. Op 2 november werd tijdens een 7-maandenconsult het eerste bekertje en informatiepakket overhandigd.

Lees meer

Subsidie Jong Leren Eten

09-07-2020
Afgelopen periode hebben we een vreemde tijd doorgemaakt. Jong Leren Eten heeft echter niet stilgezeten en biedt hierbij 3 interessante mogelijkheden voor het nieuwe schooljaar aan.

Lees meer

Activiteiten voor kinderen groot succes

09-07-2020
"Hoe kunnen we de kinderen van de gemeente Venlo toch aan het bewegen houden nu de scholen dicht zijn?" Met deze vraag in het achterhoofd lanceerde Venlo.fit door de hele gemeente sportactiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar. En wat een succes! Meer dan 1500 kinderen hebben gesport met Venlo.fit. Deze zomer zijn er ook nog activiteiten van 13 t/m 17 juli en 17 t/m 21 augustus. Meld je kind(eren) dus snel aan! Ook zijn er gratis zwemactiviteiten voor kinderen bij Zwembad De Wisselslag.

Lees meer