Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat we willen. JOGG-Venlo is een beweging waarbij iedereen in de stad, dorp en wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Iedereen kan daarin een steentje bijdragen. JOGG-Venlo bestaat daarom uit alle lokale samenwerkende publieke partners zoals: scholen, kinderopvang, sportverenigingen, dorps- en wijkraden, maar ook private partners kunnen inbreng hebben in de aanpak. Samen met onze strategische adviesgroep en JOGG Nederland hebben we voor bedrijven en instellingen in de regio Venlo een visie ontwikkeld die we gezamenlijk willen uitdragen.Partners en supporters

Jongeren op gezond gewicht is een beweging. Een beweging wordt pas een succes als iedereen op zijn of haar manier, hoe groot of klein dan ook, meedoet. Ons uitgangspunt is dat we alleen samen met publieke, private en maatschappelijke krachten in de samenleving een gezond aanbod en een gezonde omgeving kunnen creëren.

Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo werkt op dit moment aan een format dat onderscheid maakt ten aanzien van de inbreng van partners of supporters. Dit format zal invulling gaan geven aan ieders bijdrage binnen de aanpak in Venlo.Nieuws

Pilot Relax Kids: even ontspannen in de klas

08-05-2019
In deze tijd van hoge prestatiedruk, weinig momenten om even niets te hoeven en/of te moeten is het fijn als een kind even een uurtje lekker kan genieten, ontspannen, bewegen en plezier maken. Even het hoofd leegmaken. Dat kan tijdens de Relax Kids lessen! Chantal Berends van Fonkelz startte op 14 maart vanuit JOGG Venlo een 8-weekse pilot Relax Kids in groep 4/5 op Basisschool De Klingerberg. Lees hier hoe de lessen gaan en waarom dit een belangrijke aanpak is voor JOGG Venlo!

Lees meer

"Ik wist niet dat gezond ook lekker kon zijn!"

20-04-2019
Dat kreeg Lisan van Lola Blanco te horen tijdens OGVO Battert op 18 april over haar veganistische gezonde haverkoeken. Tijdens de obstakelrun van de drie scholen van OGVO stond de foodtruck van Lola Blanco klaar met een gezonde snack voor de scholieren.

Lees meer

Weet en beweeg

10-04-2019
28.000 kinderen in Limburg hebben overgewicht. Deze kinderen worden vaker gepest, hebben vaker angst en depressie klachten. Graag willen we deze kinderen en hun ouders helpen via Weet en Beweeg. Door een intensieve samenwerking tussen BOEI-Limburg, de Mutsaersstichting en Fysiotherapie Classens is het gelukt om het succesvolle ‘Weet en Beweeg’ programma naar onze regio te halen!

Lees meer