Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, dat is wat we willen. JOGG-Venlo is een beweging waarbij iedereen in de stad, dorp en wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Iedereen kan daarin een steentje bijdragen. JOGG-Venlo bestaat daarom uit alle lokale samenwerkende publieke partners zoals: scholen, kinderopvang, sportverenigingen, dorps- en wijkraden, maar ook private partners kunnen inbreng hebben in de aanpak. Samen met onze strategische adviesgroep en JOGG Nederland hebben we voor bedrijven en instellingen in de regio Venlo een visie ontwikkeld die we gezamenlijk willen uitdragen.Partners en supporters

Jongeren op gezond gewicht is een beweging. Een beweging wordt pas een succes als iedereen op zijn of haar manier, hoe groot of klein dan ook, meedoet. Ons uitgangspunt is dat we alleen samen met publieke, private en maatschappelijke krachten in de samenleving een gezond aanbod en een gezonde omgeving kunnen creƫren.

Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo werkt op dit moment aan een format dat onderscheid maakt ten aanzien van de inbreng van partners of supporters. Dit format zal invulling gaan geven aan ieders bijdrage binnen de aanpak in Venlo.Nieuws

BS de Klingerberg ontvangt het vignet Gezonde School

29-08-2018
Op woensdagochtend 29 augustus werd bij Basisschool de Klingerberg in Blerick het vignet Gezonde School onthuld. Mede dankzij de JOGG-interventies en ondersteuning van de GGD mag de basisschool dit mooie vignet in ontvangst nemen.

Lees meer

De kracht van samenwerking! Venloop en JOGG

28-06-2018
In het voorjaar van 2017 heeft basisschool de Klingerberg als eerste het Engelse concept the Daily Mile opgepakt binnen de gemeente Venlo. Inmiddels doen al 6 scholen mee met dit mooie initiatief. Stichting Venloop wil samen met JOGG Venlo nog meer scholen enthousiasmeren om the Daily Mile onderdeel te maken van het onderwijsprogramma op het basisonderwijs. Een van de belangrijke partners van JOGG-Venlo is de Venloop. Zo werken we samen aan projecten zoals de Daily Mile, de Avond4Daagse en de VenloopKids middag. We spraken Ingrid Keder van de Venloop over de samenwerking tussen de Venloop en JOGG.

Lees meer

Waterkaart: lekkere recepten om water te drinken

28-06-2018
Heb jij onze waterkaart al ergens zien liggen? Hij is gemaakt als afsluiter voor de activiteiten bij Spring Kinderopvang maar is natuurlijk voor iedereen. Deze folder informeert ouders over lekker water drinken met lekkere recepten en tips. Vooral met deze warme temperaturen een must!

Lees meer