Nieuws


Burgemeester en wethouders ontbijten samen met scholen

06-11-2018
In het hele land ontbijten burgemeesters deze week mee met basisscholen! Ze laten graag het belang van een gezond ontbijt zien. En ze vinden het leuk om het hun jongste burgers van gedachten te wisselen. Ook dit jaar gaat burgemeester Scholten weer ontbijten samen met een school in de gemeente Venlo. Dit jaar mag basisschool De Weiert in Arcen de burgemeester verwelkomen. Maar niet alleen de burgemeester doet dit jaar mee, ook de wethouders van Venlo zullen ieder een school bezoeken. Het voltallige college staat achter de JOGG beweging en bekrachtingen hiermee onze visie!

Lees meer

Strategische Adviesgroep JOGG Venlo gaat voor verbreding aanpak

06-11-2018
Regelmatig zit de Strategische Adviesgroep (SAG) bij elkaar om de voortgang van JOGG met elkaar te bespreken. Onze partners komen dan bij elkaar om terug te blikken, de samenwerking te versterken en om de toekomst van JOGG Venlo door te praten. Onlangs kregen we goed nieuws: we zijn goed op weg en verlengen JOGG Venlo tot minimaal 2021. Op 1 oktober zaten we bij elkaar.

Lees meer

Bewegen en gamen tegelijkertijd met BOOSTH

06-11-2018
Maar liefst 4 basisscholen in Venlo starten met BOOSTH. BOOSTH is de avontuurlijke jump-and-run game waarvoor je alles uit de kast moet halen.

Lees meer

Basisschool de Toermalijn begint als JOGG-school met een mooie kick-off

06-11-2018
Op 24 oktober vierden we dat Basisschool de Toermalijn een JOGG-school is geworden! Als JOGG-school gaat De Toermalijn zich inzetten voor een gezondere leefstijl. Zo starten ze met het Nijntje Beweegdiploma, een beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar en de Daily Mile, waarbij kinderen er naar streven om dagelijks op hun eigen tempo 15 minuten lang te rennen.

Lees meer

COACH: programma voor kinderen met overgewicht

06-11-2018
Nadine de Ruijter is Arts/onderzoeker bij Ziekenhuis VieCurie in Venlo. Hier werkt ze sinds september mee aan het project COACH, een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg voor kinderen en jongvolwassenen met overgewicht. JOGG Venlo sprak haar over haar werk in Venlo.

Lees meer

BS de Klingerberg ontvangt het vignet Gezonde School

29-08-2018
Op woensdagochtend 29 augustus werd bij Basisschool de Klingerberg in Blerick het vignet Gezonde School onthuld. Mede dankzij de JOGG-interventies en ondersteuning van de GGD mag de basisschool dit mooie vignet in ontvangst nemen.

Lees meer

De kracht van samenwerking! Venloop en JOGG

28-06-2018
In het voorjaar van 2017 heeft basisschool de Klingerberg als eerste het Engelse concept the Daily Mile opgepakt binnen de gemeente Venlo. Inmiddels doen al 6 scholen mee met dit mooie initiatief. Stichting Venloop wil samen met JOGG Venlo nog meer scholen enthousiasmeren om the Daily Mile onderdeel te maken van het onderwijsprogramma op het basisonderwijs. Een van de belangrijke partners van JOGG-Venlo is de Venloop. Zo werken we samen aan projecten zoals de Daily Mile, de Avond4Daagse en de VenloopKids middag. We spraken Ingrid Keder van de Venloop over de samenwerking tussen de Venloop en JOGG.

Lees meer

Waterkaart: lekkere recepten om water te drinken

28-06-2018
Heb jij onze waterkaart al ergens zien liggen? Hij is gemaakt als afsluiter voor de activiteiten bij Spring Kinderopvang maar is natuurlijk voor iedereen. Deze folder informeert ouders over lekker water drinken met lekkere recepten en tips. Vooral met deze warme temperaturen een must!

Lees meer

De rol van de Combinatiefunctionaris: Anne Bijlmakers

20-06-2018
Anne Bijlmakers is combinatiefunctionaris binnen het onderwijs en draait sinds twee jaar projecten die onder JOGG vallen. Een combinatiefunctionaris is de brug tussen scholen en organisaties in de wijk. Anne brengt deze partijen met elkaar in contact en adviseert onder andere over bewegingsonderwijs: hoe ze kinderen op gezonde manier kan laten bewegen.

Lees meer

The Daily Mile verbetert de gezondheid van kinderen aanzienlijk

16-05-2018
The Daily Mile - waarbij basisschoolleerlingen onder lestijd 15 minuten buiten een rondje rennen - maakt leerlingen actiever en verbetert hun conditie en gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in BMC Medicine. Onderzoekers van de universiteiten van Stirling en Edinburgh geven beleidsmakers de aanbeveling om The Daily Mile te introduceren op scholen over de hele wereld.

Lees meer

400 kinderen stormden tijdens GroenteStormt

27-04-2018
Op donderdag 26 april stormden bij buitenbad Groot Venlo in Blerick 400 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar mee met GroenteStormt.

Lees meer

Ruim 3.000 kinderen en scholieren stormen op 26 april 2018

24-04-2018
Op donderdag 26 april worden op 2 plaatsen stormlopen georganiseerd. Bij buitenbad Groot Venlo zullen 400 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar deelnemen aan GroenteStormt. Op het Valuascollege in Venlo zullen ruim 2.600 scholieren van scholengemeenschap OGVO deelnemen aan OGVOStormt.

Lees meer

Beweegmaatjes: Fontysstudenten zetten zich in voor gezondere jeugd

09-03-2018
Binnen de gemeente Venlo lopen meerdere studenten van Fontys Sporthogeschool stage binnen JOGG. Als beweegmaatjes bieden ze kwalitatief hoogwaardige en duurzame begeleiding tijdens beweging en leefstijlverandering van diverse doelgroepen. Dit doen ze onder gezamenlijke begeleiding vanuit Venlo en de opleiding Sportkunde. Sinds een aantal weken werken Sanne Kuijsten en Robin Hutjens als beweegmaatjes samen met een aantal jongeren.

Lees meer

Leefstijl veranderen is maatwerk: samenwerking met BOEI-Limburg

09-03-2018
Eén van de partners van Jongeren op Gezond Gewicht Venlo is BOEI-Limburg. De professionals van deze organisatie onderzoeken, behandelen en begeleiden kinderen en jongeren. Tevens biedt BOEI-Limburg ondersteuning en begeleiding aan ouders, gezinnen en scholen. Iedere professional heeft haar afzonderlijke kennis, vaardigheden, kwaliteiten en talenten. Een van deze professionals is Jos Extra, Gz-psycholoog/orthopedagoog-generalist.

Lees meer

VVV-Venlo en JOGG: Samen sta je sterker

07-03-2018
Een belangrijke partner van Jongeren op Gezond Gewicht is VVV-Venlo. VVV-Venlo geeft invulling aan de maatschappelijke behoeften in de regio Limburg Noord en heeft twee ambities: iedereen doet mee en gezonde en leefbare wijken. Binnen deze ambities faciliteert en/of coördineert VVV activiteiten die onder de pijlers sociale cohesie, (re)integratie, talentontwikkeling en gezondheid vallen. Vooral op de laatste pijler een goede match met JOGG Venlo!

Lees meer

‘Energiedrankjes alleen voor 18-plussers’

16-01-2018
Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. De pepdrank schaadt de gezondheid.

Lees meer

Nulmeting Venlo: hoe staat het met de kinderen in Venlo?

06-12-2017
Begin 2016 liet JOGG Venlo een onderzoek doen in de gemeente Venlo. Hoeveel tv kijken de Venlose kinderen? Hoeveel kinderen met overgewicht zijn er? Lees het hier!

Lees meer

Mijn keukentuintje: In gesprek met Dieuwertje Crasborn van Onze Oogst over Ons Schooltuintje

06-12-2017
Met Onze Oogst zet Dieuwertje zich in om onder andere scholen te inspireren bij de inrichting van eetbare groene tuinen in hun buitenruimte. Volgens Dieuwertje is dit een effectieve manier om het eten van groenten voor kinderen aantrekkelijker te maken. Daarom werkt JOGG- Venlo met haar samen voor de ontwikkeling van Ons Schooltuintje. Eind dit jaar ligt er een overdraagbaar digitaal draaiboek klaar waarin staat hoe scholen hun eigen schooltuin kunnen starten en gebruiken voor voedseleducatie. Lees hier het interview met Diewertje.

Lees meer

Club Fit: Bewegingsprogramma voor kinderen met een verminderde motoriek of overgewicht

06-12-2017
Bij kinderen met een verminderde motoriek blijkt vaak dat zij sport en bewegen minder leuk (gaan) vinden. Om deze kinderen in een vroeg stadium te ondersteunen en plezier te laten beleven aan sport en bewegen, heeft de gemeente Venlo in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht en Iedereen Kan Sporten Club ‘Fit’ opgestart. Club Fit is een sportprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen die niet zo goed in de gewone gymles mee kunnen komen met de andere kinderen.

Lees meer

Burgemeestersontbijt op de Zuidstroom

08-11-2017
Vanmorgen was de burgemeester Antoin Scholten op bezoek bij Basisschool De Zuidstroom voor het Nationaal Schoolontbijt.

Lees meer

Dansen met broccoli en prei: Marc Denessen in de Focus

06-10-2017
Hier lees je het interview met JOGG-regisseur Marc Denessen in de Focus.

Lees meer

Nieuwe stagiaires: Joey en Amber

06-10-2017
JOGG-Venlo mag nieuwe stagiaires verwelkomen die ons de komende maanden gaan versterken. Amber onderzoekt over wat voor kennis over een gezonde leefstijl jonge ouders in de JOGG wijk beschikken. Joey onderzoekt de belemmeringen en behoeften van bewegen bij jonge ouders.

Lees meer

Sponsoren gezocht voor "natte gymles" op SBO de Lings

01-09-2017
SBO De Lings, speciaal basisonderwijs, een school voor kinderen met allerlei problemen en speciale behoeftes heeft jouw hulp nodig!

Lees meer

Sharon Rijk: stage met succes afgerond!

29-06-2017
Het afgelopen half jaar heeft stagiaire Sharon Rijk zich ingezet voor JOGG Venlo. Met resultaat, want ze heeft enkele mooie projecten neergezet zoals Project Shape, het Nijntje Beweegdiploma en GroenteStormt. Bedankt voor de inzet, Sharon! Lees hier meer over Sharon.

Lees meer

Maarten Camper: stage succesvol afgerond

29-06-2017
Maarten Camper liep het afgelopen half jaar stage bij ons. Deze week heeft hij zijn opleiding succesvol afgerond! Maarten heeft een aantal mooie projecten ondersteund bij JOGG. We wensen hem veel geluk in zijn verdere carriere!

Lees meer

Bart Verheijden wordt Provinciaal Coördinator JOGG

29-06-2017
Fijn dat ik de kans krijg om iets over mezelf en mijn nieuwe functie te delen. Je kent me waarschijnlijk al vanuit mijn huidige baan als beleidsadviseur Publieke Gezondheid bij de gemeente Venlo. Naast die functie ben ik sinds 1 juni tevens de Provinciaal coördinator JOGG voor de regio Limburg Noord. Dit doe ik parttime voor 2 dagen p/w. Een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb. Temeer omdat ik hiermee de kans krijgt een belangrijke aanvulling en meerwaarde te zijn voor het groeiende aantal JOGG gemeenten en de beweging naar een vitalere Limburgse gemeenschap.

Lees meer

Eerste pakket "Groentehapjes in tien stapjes" overhandigd!

28-06-2017
Vandaag overhandigden we het eerste pakketje "Groentehapjes in tien stapjes" bij GGD - jeugdgezondheidszorg Venlo! In dit handige pakketje vind je handvatten om verse groente(hapjes) eten voor jouw kindje en jezelf nog makkelijker te maken!

Lees meer

Sportstimuleringsevent Speciaal Onderwijs Venlo

08-06-2017
250 ‘speciale’ jongeren maken morgen kennis met bijna 20 verschillende sporten! SBO de Lings Tegelen en SO de Taalbrug Venlo doen mee aan een gigantisch sportstimuleringsevent op de Herungerberg in Venlo.

Lees meer

350 kinderen door de modder bij GroenteStormt

19-05-2017
Op donderdag 18 mei kropen 350 kleuters door de modder, zongen en dansten ze mee met het Groentelied, speelden ze oud Hollandse spellen en maakten ze hun eigen groentedoosjes die ze konden vullen met lekkere groente- en fruitsnacks.

Lees meer

Even voorstellen: Kokkerelli

21-04-2017
Eén van de partners van JOGG is Kokkerelli (Stichting Kids University For Cooking). Vandaag stellen we ze graag aan jullie voor! Stichting Kids University For Cooking is een van de partners die de doelstellingen van JOGG stimuleert en realiseert. Samen kunnen we ervoor zorgen dat een duurzame beweging op gang komt ten gunste van de gezondheid van de kinderen in onze gemeente.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst JOGG Venlo

13-04-2017
Op woensdag 5 april kwamen we bij elkaar in de Koel voor de netwerkbijeenkomst van JOGG Venlo. Samen met onderwijs, zorg, overheid en het bedrijfsleven werken we aan een gezonder Venlo!

Lees meer

Leerlingen BS de Klingerberg beginnen aan Daily Mile

13-04-2017
Basisschool de Klingerberg in Blerick start dinsdag 18 april met het project The Daily Mile. De kinderen van groep 1 en 2 rennen of wandelen dan elke ochtend 15 minuten lang rondjes op een vooraf bepaalde route.

Lees meer

Shape succesvol afgerond: 17 deelnemers renden de Venloop!

04-04-2017
Op 26 maart was het eindelijk zo ver: 17 jongeren met overgewicht renden dankzij project Shape de Venloop succesvol uit. Maar liefst 15 weken lang trainden de jongeren, voornamelijk brugklassers van het Valuascollege, College den Hulster en het Blariacumcollege voor een betere conditie en betere looptechnieken. Lees hier meer over Shape!

Lees meer

Kick-off VVV-VENLO Scholentoer

30-03-2017
Op donderdag 23 maart jl. vond de kick-off plaats van de VVV-Venlo Scholentour. VIA VVV, de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo, bezocht samen met Koelie een drietal basisscholen in Venlo om het lesboek ‘In topvorm met Koelie’ uit te reiken aan de leerlingen uit de bovenbouw. In dit lesboek, vol met weetjes, opdrachten en oefeningen over gezondheid, leren de kinderen hoe ze in topvorm kunnen raken. De groepen 7 van de deelnemende scholen komen daarnaast een dag naar Seacon Stadion – De Koel – waar ze verschillende workshops volgen op het gebied van gezondheid.

Lees meer

JOGG Venlo stimuleert water drinken met watermenukaart

22-03-2017
Op 22 maart lanceerde JOGG Venlo in samenwerking met Waterleidingmaatschappij Limburg de watermenukaart tijdens de VenloopKids. De kaart werd gepresenteerd door JOGG-wethouder Vera Tax en directrice Myra Leenen van basisschool de Harlekijn die al actief bezig is met het thema water drinken.

Lees meer

Beweegfeest & JOGG krijgt aandacht bij Omroep Venlo

09-02-2017
Deze week was JOGG Venlo maar liefst twee keer te zien op de Omroep Venlo! Bekijk de video's hier.

Lees meer

1,9 miljoen voor Sportimpuls Kinderen op Sportief Gewicht

18-01-2017
Voor de Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht is door ZonMw een bedrag van 1,9 miljoen ter beschikking gesteld. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

Lees meer

Werken aan gezondheid op school - Gezonde School-aanpak

18-01-2017
Gezonde leerlingen presteren beter! Als leerlingen lekker in hun vel zitten en gezond leven, verzuimen zij minder en ontwikkelen zij zich beter. Met behulp van de Gezonde School-aanpak kunnen scholen doelgericht werken aan de gezondheid van leerlingen én leerkrachten. Gonny Staaks-Nijssen is Consulent Gezondheid en Veiligheid en schrijft over de Gezonde School-aanpak.

Lees meer

Unieke samenwerking JOGG en IKS: leerlingen SBO de Lings gaan zwemmen

18-01-2017
Dinsdag 7 januari gingen een aantal kinderen met van SBO de Lings voor het eerst te voet op pad naar Zwembad Nieuw Steyl. Vanaf deze week doen ze dit om de week. Ze beginnen met een wandeling naar het zwembad in de ochtend, zwemmen daarna onder leiding van leerkracht Ruud Opstals en twee stagiaires een uur om daarna weer wandelend terug te gaan naar school. De leerlingen van SBO de Lings zijn hiermee twee uur actief bezig op de dinsdagochtend.

Lees meer

Groentelied

11-01-2017
Vandaag lanceren we het Groentelied! Hoe zorg jij ervoor dat je kinderen genoeg groente eten?

Lees meer

JOGG Venlo bestaat 1 jaar [Infographic]

28-11-2016
Momenteel bestaat JOGG Venlo ruim 1 jaar! JOGG Venlo wil graag alle partijen die tot nu toe een bijdrage hebben geleverd aan het eerste jaar Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo hartelijk bedanken! Samen gaan we voor een gezonde en gelukkige jeugd! Bekijk hier onze resultaten in de infographic.

Lees meer

OBS Harlekijn als Gezonde en Veilige School…. én daar hoort water drinken bij!

11-11-2016
Water is schoon! Water is fris! Water is lekker! De Harlekijnkinderen drinken vanaf dit schooljaar water onder de kleine pauze. Voor sommigen was het even wennen, voor anderen was het ook wel balen en gelukkig juichten velen het toe.

Lees meer

Voetjebal in Venlo: voetballen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar

11-11-2016
In samenwerking met VIA VVV is het project VVV-Venlo Voetjebal tot stand gekomen. Voetjebal is het eerste en enige speciale voetballende speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 tot en met vijf jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt.

Lees meer

Burgemeestersontbijt bij de Harlekijn in Blerick

11-11-2016
Naar aanleiding van het Nationaal Schoolontbijt kwam de burgemeester op 7 november ontbijten bij OBS Harlekijn in Blerick. De burgemeester is benaderd door Marc Denessen, regisseur van JOGG Venlo (Jongeren Op Gezond Gewicht) om bij een van de scholen aanwezig te zijn die meedoen met het nationaal schoolontbijt.

Lees meer

Shape: leefstijlproject voor jongeren met overgewicht

05-10-2016
Shape is een leefstijlproject dat bedoeld is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die te kampen hebben met overgewicht. Sinds kort wordt het programma ook in Venlo aangeboden. Samen met Via-VVV en drie grote onderwijscampussen heeft de gemeente een aantrekkelijk programma opgesteld.

Lees meer

EU Schoolfruit voor BS de Klingerberg en BS Mikado

29-09-2016
Basisschool de Klingerberg en Basischool Mikado zijn allebei in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht uitgekozen voor het EU Schoolfruit. Scholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen 20 weken gratis 3 stuks groente/fruit per leerling per week. De school maakt dan ook gebruik van de EU-Schoolfruit-lessen en materiaal voor het digibord. Sinds november krijgen de basisscholen Regenboog en Schans ook schoolfruit!

Lees meer

Eerste bestuurlijke bijeenkomst JOGG Venlo succesvol

14-09-2016
De JOGG aanpak draait om samenwerking ten behoeve van een gezamenlijk doel. Die samenwerking is er ook op het niveau van managers en bestuurders. Eind juli kwamen in stadion de Koel de leden van de strategische adviesgroep JOGG Venlo voor de eerste keer bij elkaar.

Lees meer

Vooruitblik 2016/2017

14-09-2016
Voor het komende schoolseizoen (2016/2017) heeft JOGG Venlo al een aantal dingen op de planning staan. Wat kunnen we komende periode verwachten vanuit JOGG Venlo?

Lees meer

Workshop: Actief Ouderschap

14-09-2016
JOGG Venlo neemt deel aan de pilot 'actief ouderpartnerschap'. Actief ouderschap is een organisatie die zich inzet om de samenwerking tussen ouders en professionals te versterken. Zij richten zich voornamelijk op de professionals. De ontwikkeling van het kind staat daarbij centraal. Voor meer informatie zie: http://www.actiefouderschap.nl/

Lees meer

Kinderen bewegen meer op het schoolplein van Talentencampus

16-07-2016
Kinderen hebben een natuurlijke drang om te bewegen. Echter is het bewegen op een schoolplein niet altijd vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt ook dat meer bewegen op de lange termijn positieve effecten heeft op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het bewegen van kinderen wordt mede bepaald door hun omgeving en het aanbod van bewegingsmogelijkheden in die omgeving, bijvoorbeeld op het schoolplein.

Lees meer

Publieks Kick-Off Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

04-07-2016
Woensdag 29 juni is de Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak officieel gelanceerd in de gemeente Venlo door Wethouder Henk Brauer. De kinderen van basisschool de Mikado konden genieten van gezonde hapjes en verschillende activiteiten die in het teken stonden van bewegen en gezond eten. Bekijk de foto's op de volgende pagina!

Lees meer

Eerste nieuwsbrief JOGG Venlo de deur uit!

13-06-2016
Afgelopen week is de eerste nieuwsbrief van Jongeren op Gezond Gewicht Venlo de deur uit gegaan.

Lees meer

Kinderen basisschool het Mikadootje krijgen het Nijntje Beweegdiploma

31-05-2016
Op basisschool het Mikadootje krijgen de peuters (2-4 jaar) twee keer per week beweegles. Tegenwoordig kampen veel jongeren met overgewicht. Kinderen kunnen niet jong genoeg beginnen met een gezonde leefstijl. We verdienen allemaal ons zwemdiploma als we klein zijn, waarom geen beweegdiploma?

Lees meer

Waterpunten Valuascollege

10-05-2016
Vanaf maandag staan op het schoolterrein van het Valuascollege drie WML-watertaps. Daarmee wordt het drinken van kraanwater gestimuleerd.

Lees meer

Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo in uitzending 'Met het oog op Venlo' van Omroep Venlo

20-04-2016
Gisteren werd er aandacht besteed aan de Venlose Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak in het programma 'Met het oog op Venlo' van Omroep Venlo. Bekijk de uitzending hier: Met het oog op Venlo

Lees meer

Prima start campagneteam 'De Gezonde Sportkantine'

14-04-2016
Op zaterdag 9 april vond bij de Venlose hockeyclub VHC de kick off plaats van het GSK campagneteam. Het campagneteam is een onderdeel van het project "de gezonde sportkantine en Jongeren op Gezond Gewicht.

Lees meer

Startbijeenkomst Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo

06-04-2016
Donderdag 31 maart heeft in ‘t Raodhoes te Blerick de startbijeenkomst Jongeren op Gezond gewicht Venlo plaats gevonden. Deze startbijeenkomst werd bijgewoond door een 80–tal professionals van zowel publieke alsook private organisaties die betrokken zijn rondom jongeren en hun gezin. Middels diverse bijdrages van onder andere wethouder Henk Brauer van wonen, wijken, leefomgeving en sport en landelijk JOGG ambassadeur Andre van Schaveren kreeg deze bijeenkomst zowel een informatief alsook feestelijk karakter! Tevens werd er middels een werksessie een actieve bijdrage geleverd door de aanwezige! Hierin stond de vraag “Hoe kunnen we Jongeren op Gezond Gewicht in Venlo succesvol maken” centraal. De bijeenkomst werd afgesloten middels de lancering van de lokale JOGG website en het ondertekenen van een gezamenlijke intentieverklaring. Zie fotoverslag!

Lees meer