400 kinderen stormden tijdens GroenteStormt

Publicatiedatum: 27-4-2018

Op donderdag 26 april stormden bij buitenbad Groot Venlo in Blerick 400 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar deelnemen aan GroenteStormt. 

Maar liefst 6 basisscholen met in totaal 400 kinderen deden dit jaar weer mee aan GroenteStormt! Het Buitenbad Groot Venlo was omgetoverd tot een mooie stormbaan. De kinderen begonnen de dag dansend om lekker op te warmen. Daarna stonden de groentespelen van JOGG klaar. Hier speelden kinderen onder andere groentememory, groentepuzzels en moesten ze raden wat voor groenten er in de emmers zaten. Het echte stormen moest wachten tot op het einde: lekker door de modder, over rekken klimmen en zelfs kruipen onder een echt pantservoertuig. Na afloop kregen de kinderen nog een lekker fruitzakje mee van AH XL Venlo. 

Buitenbad Groot Venlo
Dit jaar vond GroenteStormt plaats bij het Buitenbad Groot Venlo in Blerick. Het buitenbad is een belangrijke partner van JOGG en we zien graag dat onze samenwerking sterker wordt. Niet alleen is het een prachtige locatie met mooie faciliteiten, het buitenbad wil zich ook meer richten op gezond leven en dit ook uitstralen. Wij weten het wel: volgend jaar staan we weer klaar met GroenteStormt!

GroenteStormt

‘’Groente… Zet je tanden erin!’’. De gemeente Venlo en JOGG Venlo zetten zich samen actief in om jongeren van 0 t/m 19 jaar te stimuleren tot een gezond gewicht en gezonde levensstijl. JOGG Venlo richt zich met name op de leeftijdscategorie van 0 t/m 6 jaar in de wijk Blerick-Noord.

GroenteStormt is een hindernissen stormloop die wordt georganiseerd door JOGG Venlo, in samenwerking met DSV VenloStormt. Kinderen van de deelnemende scholen worden door het samen sporten op een leuke manier bewust gemaakt dat groente en fruit eten gezond, en vooral lekker is.

Deze scholen doen op donderdag 26 april mee met GroenteStormt:

·      Basisschool de Regenboog

·      Speciaal Basisonderwijs de Schans

·      Basisschool de Klingerberg

·      Basisschool de Harlekijn

·      Basisschool de Mikado

·      Basisschool Al Andalous