Basisschool de Toermalijn begint als JOGG-school met een mooie kick-off

Publicatiedatum: 6-11-2018

Op 24 oktober vierden we dat Basisschool de Toermalijn een JOGG-school is geworden!  Als JOGG-school gaat De Toermalijn zich inzetten voor een gezondere leefstijl. Zo starten ze met het Nijntje Beweegdiploma, een beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar en de Daily Mile, waarbij kinderen er naar streven om dagelijks op hun eigen tempo 15 minuten lang te rennen.

Het ochtendprogramma begon met de opening van JOGG-regisseur  Marc Denessen, directrice Marjan Stappers en wethouder Frans Schatorjé. Ook Koelie van VVV-Venlo was aanwezig om met de kinderen de ochtend dansend te beginnen.

Na de feestelijke opening genoten de kinderen van de energieke en enthousiaste theatervoorstelling van Amuzement Theaterbedrijf, waarin de familie Fruitmand al jaren een groentewinkel heeft maar ruzie krijgt met Baron Bonbon, die er een snoepwinkel wilt beginnen.

Na een korte pauze met veel groente en fruit was het tijd voor een viertal activiteiten. De kinderen konden lekker dansen, een begin maken aan het Nijntje Beweegdiploma, springen op het springkussen en raden welke groente er verstopt zitten in dozen. Een geslaagde en actieve ochtend en tevens een goed begin voor de JOGG-school!