Burgemeestersontbijt bij de Harlekijn in Blerick

Publicatiedatum: 11-11-2016

Naar aanleiding van het Nationaal Schoolontbijt kwam de burgemeester op 7 november ontbijten bij OBS Harlekijn in Blerick. De burgemeester is benaderd door Marc Denessen, regisseur van JOGG Venlo (Jongeren Op Gezond Gewicht) om bij een van de scholen aanwezig te zijn die meedoen met het nationaal schoolontbijt. 

OBS Harlekijn is een gezonde school geworden. Al jaren zijn ze een Gruitenschool, dat betekent dat er alleen maar groenten en fruit in de pauze gegeten worden. Sinds dit jaar wordt er ook nog eens alleen water gedronken in de kleine pauze. De burgemeester reikte donderdag het certificaat "gezonde school" uit.

Maar bij gezond zijn hoort niet alleen gezond eten. Flink bewegen en sociaal-emotioneel welzijn is ook heel belangrijk! Teamleden van de Harlekijn volgden met steun van de gemeente de Rots en Watertraining. Er wordt nu voldaan aan alle eisen en de organisatie Rots en Water Dit is een training waarbij kinderen leren om weerbaarder te worden, grenzen leren aan te geven en voor zichzelf op durven te komen. Ook hiervan ontving de school een certificaat van de burgemeester. 

Na het afscheid van de burgemeester genoten de kinderen van een gezond ontbijtje!