Eerste pakket "Groentehapjes in tien stapjes" overhandigd!

Publicatiedatum: 28-6-2017

Vandaag overhandigden we het eerste pakketje "Groentehapjes in tien stapjes" bij GGD - jeugdgezondheidszorg Venlo! In dit handige pakketje vind je handvatten om verse groente(hapjes) eten voor jouw kindje en jezelf nog makkelijker te maken!

'Jong geleerd is oud gedaan', dat geldt ook voor het eten van groente. Maar hoe zorg je dat je kind meer groente eet? GGD-Noord overhandigde samen met JOGG op woensdag 28 juni het eerste pakket "Groentehapjes in tien stapjes".

"We leven in een snelle wereld, waarin ouders sneller opgeven. Kinderen moeten gemiddeld iets nieuws ongeveer 10 keer proeven voordat ze het lekker vinden. Dit is een gemiddelde, dus er zijn ook kinderen die iets 30 keer moeten proeven! Veel ouders geven al op na twee keer aanbieden. Groente is gezond, je wordt er niet dik van dus ze kunnen er zoveel van eten als ze willen!" - Jeugdarts Ineke Faber.

In het pakket vinden ouders een stappen- en mijlpaalkaart, koelkastmagneten, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen.