Even voorstellen: Kokkerelli

Publicatiedatum: 21-4-2017

Eén van de partners van JOGG is Kokkerelli (Stichting Kids University For Cooking). Vandaag stellen we ze graag aan jullie voor! Stichting Kids University For Cooking is een van de partners die de doelstellingen van JOGG stimuleert en realiseert. Samen kunnen we ervoor zorgen dat een duurzame beweging op gang komt ten gunste van de gezondheid van de kinderen in onze gemeente.Een gezonde leefstijl is belangrijk voor ieder mens en in het bijzonder voor kinderen. Het aantal kinderen met overgewicht neemt toe. Slechts 1% van de Nederlandse kinderen eet de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag. De ambitie van Stichting Kids University For Cooking is een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl van kinderen. Wij verzorgen een 4-jarig programma ervaringsgerichte voedseleducatie voor basisscholen om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via de school aan zoveel mogelijk kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten.


Belevingseducatie

Via verschillende leerstraten leren kinderen waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler zien, voelen en ruiken om vervolgens zelf te bereiden onder leiding van een kok en samen te proeven en op te eten. Zelf ontdekken hoe leuk, lekker en gezond eten is. Kortom, zij beleven voeding van de grond tot de mond en maken op een leuke manier kennis met de voedselketen en doen daarbij veel kennis op. Food is fun!

 

Kokkerelli

Het merk Kokkerelli is van, voor, door en met kinderen. Kinderen zijn de consumenten van de toekomst, bewustwording en goede kennis van voeding en gezondheid op jonge leeftijd helpt kinderen om nu en op latere leeftijd bewuste(re) keuzes te maken, zodat een gezonder eetpatroon ontstaat. Naast het ontdekken van hoe leuk en lekker ´gezond´ kan zijn, geven kinderen tijdens kidspanels hun eigen mening en ideeën over hoe voeding moet smaken en hoe het eten eruit moet zien (smaak, geur, kleur, textuur, vorm, verpakking). Kidspanels geven bedrijven inzicht in de voedingsbehoeften en voedselconsumptie van kinderen. Door kinderen onder begeleiding te betrekken in het ontwikkelingsproces ontstaan innovatieve producten en nieuwe voedingsconcepten. Wij bieden de mogelijkheid om deze innovaties onder het Kokkerelli® label op de markt te brengen. Een herkenbaar leefstijlmerk van, voor, door en met kinderen. Kinderen zijn eerlijk, creatief en hebben de toekomst en staan bij ons altijd centraal!

 


Bedrijven kunnen ook vanuit maatschappelijk betrokken ondernemerschap via Kokkerelli de educatieve programma’s van Stichting Kids University For Cooking steunen. Als Vriend van de KU4C zorgen zij zorgen dat de kinderen van de medewerkers een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.