Gezonde omgeving bij sportverenigingen door Team:Fit

Publicatiedatum: 25-9-2019

Sinds eind augustus is Sharon Rijk werkzaam voor het project Team:Fit. Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en accommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol.

 

Geen één situatie is hetzelfde. Daarom staat Sharon klaar om samen met verenigingen te kijken hoe ze de omgeving gezonder kunnen maken. "Waar de ene vereniging alleen maar tips nodig heeft, heeft de andere vereniging weer hulp nodig met het opzetten van een plan en daadwerkelijk meer ondersteuning nodig in de uitvoering.”

 

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kijk voor meer info al op de website: www.teamfit.nl. Wil je hiermee aan de slag binnen jouw vereniging, neem dan vooral contact op met Sharon Rijk via s.rijk@venlo.nl. Samen gaan jullie er voor zorgen dat de kantine wordt voorzien van gezondere en lekkere keuzes. Als team doen we dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.