JOGG Venlo stimuleert water drinken met watermenukaart

Publicatiedatum: 22-3-2017

 

Op 22 maart lanceerde JOGG Venlo in samenwerking met Waterleidingmaatschappij Limburg de watermenukaart tijdens de VenloopKids. De kaart werd gepresenteerd door JOGG-wethouder Vera Tax en directrice Myra Leenen van basisschool de Harlekijn die al actief bezig is met het thema water drinken.

Wethouder Vera Tax (Zorg & Welzijn) is blij met de waterkaart. Ze sprak 400 kinderen toe tijdens de opening van de VenloopKids, een evenement dat samenvalt met Wereldwaterdag. "Gezondheid is het grootste goed. Voldoende beweging en gezond eten is van levensbelang. Maar ook voldoende water drinken is heel belangrijk. Daarover zijn we in Venlo continu in gesprek met scholen, kinderen en hun ouders. We geven samen met de waterleidingmaatschappij drinkwater-lessen en openen watertappunten op scholen. En we introduceren nu de watermenukaart, een leuke en leerzame manier om het drinken van water onder onze jeugd te stimuleren. Stuk voor stuk mooie initiatieven die een bijdrage leveren aan een belangrijk doel; de gezondheid van onze jeugd.”


Na de lancering van de kaart konden kinderen bij de stand van JOGG Venlo een lootje trekken met een vragen zoals 'hoeveel suikerklontjes zitten er in een blikje cola' of 'hoeveel suikerklontjes zitten er in een pakje Wicky'. Met behulp van de suikerklontjeskaart en bekertjes met voorbeelden konden de kinderen raden. De tweede vraag was of ze wisten hoeveel suikerklontjes er in een glas water zitten. Sommige kinderen hadden het goed, maar veel kinderen dachten dat er op zijn minst toch twee klontjes in een glas moeten zitten! Gelukkig hebben we ze kunnen leren dat water heel gezond is en dat er geen suikerklontjes in zitten.Na de vragen kregen de kinderen een bidon van JOGG Venlo die ze zelf konden vullen aan de watermuur.

 

De watermenukaart met praktische tips en interventies is voor verenigingen, scholen, ouders en evenementen die actief aan de slag willen met het thema en water drinken willen stimuleren. Het initiatief wordt mede ondersteund door Waterleidingmaatschappij Limburg. Interesse  in het stimuleren van water drinken in jouw omgeving? Neem dan contact op met JOGG Venlo of download de Watermenukaart voor tips en inspiratie!