Kick-off VVV-VENLO Scholentoer

Publicatiedatum: 30-3-2017

Op donderdag 23 maart jl. vond de kick-off plaats van de VVV-Venlo Scholentour. VIA VVV, de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo, bezocht samen met Koelie een drietal basisscholen in Venlo om het lesboek ‘In topvorm met Koelie’ uit te reiken aan de leerlingen uit de bovenbouw. In dit lesboek, vol met weetjes, opdrachten en oefeningen over gezondheid, leren de kinderen hoe ze in topvorm kunnen raken. De groepen 7 van de deelnemende scholen komen daarnaast een dag naar Seacon Stadion – De Koel – waar ze verschillende workshops volgen op het gebied van gezondheid.


VVV-Venlo Scholentour

De VVV-Venlo Scholentour is een nieuw project van VIA VVV, dat in samenwerking met JOGG Venlo wordt uitgevoerd. Doel van het project is dat leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Venlo bewust aan de slag gaan met de thema’s: sport en bewegen, gezonde voeding, sterk in je schoenen en sportiviteit en respect.

De VVV-Venlo Scholentour bestaat uit drie contactmomenten:
1) Een medewerker van de stichting en Koelie bezoeken de basisschool. Tijdens het bezoek maken de leerlingen van groep 5 t/m 8 kennis met het project. De leerlingen krijgen het lesboek ‘In topvorm met Koelie’ uitgereikt en ontvangen bovendien een kaartje voor een thuiswedstrijd van VVV-Venlo.
2) Leerlingen van groep 7 van de deelnemende scholen zijn te gast in Seacon Stadion – De Koel, waar ze verschillende workshops volgen op het gebied van gezondheid. Tussen de middag wordt er een gezonde lunch geserveerd, waarbij (onder voorbehoud) enkele selectiespelers aansluiten.
3) De leerlingen bezoeken op eigen gelegenheid een thuiswedstrijd van VVV-Venlo.

Scholenbezoek

VIA VVV en Koelie werden op donderdag 23 maart jl. dolenthousiast ontvangen door de leerlingen en leerkrachten van groep 5 t/m 8 van de Gemmaschool, De Zuidstroom en de Talentencampus Venlo. De komende weken gaan de leerlingen zowel in de klas, als thuis met het lesboek aan de slag om in topvorm te raken. In elke klas werd het bezoek afgesloten met het maken van een groepsselfie!

Workshopdag

De leerlingen van groep 7 van de Gemmaschool en De Zuidstroom beleefden een fantastische dag in Seacon Stadion – De Koel, tijdens de eerste workshopdag op woensdag 29 maart jl. Na een gezamenlijke warming-up, volgden de leerlingen ’s ochtends workshops op het gebied van gezonde voeding, sterk in je schoenen en sportiviteit en respect. Tussen de middag genoten de leerlingen en van een gezonde lunch, waarna ze zich ’s middags uitleefden op het sportveld.

Seizoen 2017-2018

De VVV-Venlo Scholentour trekt verder in het nieuwe voetbalseizoen. Alle scholen in de gemeente Venlo zullen persoonlijk geïnformeerd worden over het project, waarna ze zich kunnen aanmelden.

De VVV-Venlo Scholentour wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra.