Leerlingen de Regenboog sluiten Shape positief af

Publicatiedatum: 20-2-2019

Op maandag 29 november 2018 is op basisschool de Regenboog in Blerick het traject Shape van start gegaan. Shape is een leefstijlproject dat bedoeld is voor leerlingen die te kampen hebben met overgewicht en/of een ongezonde leefstijl. Het totale traject duurde 10 weken.

 

Grote opkomst
De Regenboog is actief bezig met JOGG en besloot daarom het Shapetraject aan te bieden. Leerkrachten van de school stimuleerden leerlingen met een ongezonde leefstijl om mee te doen. De opkomst was mooi: maar liefst 13 leerlingen uit de groepen 5 t/m 7 sloten zich aan bij Shape!

 

Invulling van het traject
Fleur Coenegracht zit in haar laatste jaar van CIOS niveau 4 healthcoach en is stagiaire bij JOGG. Ze verzorgde de lessen bij de Regenboog. "De meeste kinderen zijn gestimuleerd door hun ouders omdat ze het belangrijk vinden dat hun kinderen een gezonde leefstijl hebben. Ouders werden op de hoogste gesteld van Shape via het ouderportaal van de school en via een persoonlijke brief aan de kinderen. Ik heb daarna een voorlichting gegeven over hoe het Shapetraject er uit komt te zien en om eventuele vragen te beantwoorden,” zegt Fleur. "Toen de lessen eenmaal bezig waren informeerde ik elke maandagavond de ouders over hoe de les gegaan was, gaf ik op- of aanmerkingen en doelen die behaald zijn. Op zondag stuurde ik een bericht naar de ouders over hoe de les van de volgende week er uit kwam te zien.”

 

De leerlingen hadden een persoonlijk werkboek waar ze elke week uit werkten en uiteraard meenamen naar de lessen. Per week werd uitgelegd wat de lessen inhielden en wat de doelen voor die week waren. Huiswerk kregen de leerlingen ook mee, dit was meestal een reflectie op de lessen die ze op maandag gevolgd hadden. Niet alleen ging het sporten beter, maar sporten de leerlingen nu ook met meer zelfvertrouwen.

 

Het leefstijlprogramma is goed bevallen. De leerlingen haalden veel plezier uit de lessen en ze sluiten het traject positief af.