Netwerkbijeenkomst JOGG Venlo

Publicatiedatum: 13-4-2017

Op woensdag 5 april kwamen we bij elkaar in de Koel voor de netwerkbijeenkomst van JOGG Venlo. Samen met onderwijs, zorg, overheid en het bedrijfsleven werken we aan een gezonder Venlo!Dagvoorzitter Jaap Litjens opende de netwerkbijeenkomst. Vera Tax (Wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Evenementen bij Gemeente Venlo) vertelde na de opening in een klein interview met Jaap over haar rol als wethouder, maar ook als moeder, binnen JOGG. "We willen jongeren en ouders niets verbieden, maar inspireren tot gezond eten en meer bewegen. Het moet normaal worden om gezond te eten en genoeg water te drinken," vertelt ze. Om dit te bereiken verzamelt JOGG partners om zich heen die mee willen helpen om aan onze toekomst te werken. "We kunnen van JOGG alleen een succes maken als het een beweging is. We moeten het samen doen, alleen als gemeente kunnen we het niet."

JOGG-regisseur Marc Denessen en programmamanager Bart Verheijden vertelden na Vera Tax over de activiteiten van JOGG, wat we bereikt hebben en vooral wat er nog komt. Zo staat het moestuinenproject, Groentestormt, de avondvierdaagse, the Daily Mile en meer op de agenda.

Ook hoorde we deze middag het inspirerende verhaal van Mike van den Broek, die 70 kilo is afgevallen. "Als we vroeger in mijn gemeente JOGG hadden gehad, was het misschien niet zo ver gekomen," begint hij zijn verhaal. Als kind hield hij er geen gezonde levensstijl op na. Het geld van zijn krantenwijk ging standaard naar de kantine en soms at hij drie avondmaaltijden op een avond. Na een vakantie met vrienden ging de knop om. Uiteindelijk heeft een diĆ«tiste het verschil gemaakt. Met een gezond voedingspatroon en voldoende beweging is hij uiteindelijk 70 kilo afgevallen. Elk jaar probeert hij een nieuwe uitdaging aan te gaan. Verleden jaren was het fietsen en triatlon, dit jaar gaat hij voor de marathon!

Na afloop serveerde de Koel enkele gezonde hapjes en borrelden de aanwezigen nog na.