Pilot Healthy Heroes in Venlo van start!

Publicatiedatum: 27-6-2019


In de laatste weken van dit schooljaar draait in Venlo de pilot Healthy Heroes. Op Voortgezet Speciaal Onderwijs de Impuls (vallend onder Onderwijsgroep Buitengewoon) in Tegelen leren de leerlingen door middel van interactieve lesmethodes, gastlessen en kooklessen op een speelse wijze meer over een gezonde leefstijl. Op initiatief van Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en JOGG Venlo is Special Heroes gestart met het nieuwe programma in Venlo. Hiermee creëren we bewustwording van een gezonde leefstijl en gezonde voeding bij de leerlingen en streven we uiteindelijk naar een gezondheidsverbetering.

Noortje Vrolijk, Programmamanager Iedereen kan Sporten Noord-Limburg; "Ik vind het zeer waardevol om op het speciaal (voortgezet) onderwijs naast sport en bewegen ook aandacht te hebben voor de bewustwording van een gezonde en actieve leefstijl. Ik ben dan ook blij dat we als Iedereen kan sporten Noord-Limburg, Special Heroes en JOGG Venlo samenwerkingspartners zijn waarmee we op dit gebied samen een pilot ontwikkeld hebben op het niveau van elke leerling.”

Pilot Venlo
Tijdens een smaakles, verzorgd door een gastdocent werd er op VSO de Impuls onder andere voorlichting gegeven over voeding, maar ook iets lekkers en gezonds maken stond op het programma. De gastdocent liet onder andere op een visuele en interactieve manier zien hoeveel verborgen suiker er eigenlijk in drankjes zit. De leerlingen kregen een handje suikerklontjes en moesten raden hoeveel suikerklontjes bijvoorbeeld in een glas chocomel of cola zit. De docent vertelde ook over fruit en brood, dat je daar keuzes in kunt maken en dat sommige keuzes misschien wel lekker zijn maar minder goed voor het lijf zijn. De boodschap dat groente en fruit eten belangrijk is werd goed over gepraat.. Als afsluiter en tevens gezonde lunch maakten de leerlingen een appeltaart-tosti, waarbij ze leerden dat je groente en fruit op meerdere manieren lekker kunt bereiden..
Naast Venlo is ook in Gennep en Venray gestart met de pilot Healthy Heroes en maken scholen en leerlingen kennis met een actieve en gezonde leefstijl.

Wil jij meer weten over de pilots die nu van start gaan? Neem dan contact op met JOGG regisseur Marc Denessen (m.denessen@venlo.nl) of Programmamanager Iedereen kan Sporten Noord-Limburg Noortje Vrolijk (n.vrolijk@iedereenkansporten.nl). Of lees hier meer over het programma Healthy Heroes.