Ruim 3.000 kinderen en scholieren stormen op 26 april 2018

Publicatiedatum: 24-4-2018

Op donderdag 26 april worden op 2 plaatsen stormlopen georganiseerd. Bij buitenbad Groot Venlo in Blerick zullen 400 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar deelnemen aan GroenteStormt. Op het Valuascollege in Venlo zullen ruim 2.600 scholieren van scholengemeenschap OGVO deelnemen aan OGVOStormt.

GroenteStormt

‘’Groente… Zet je tanden erin!’’. De gemeente Venlo en JOGG Venlo zetten zich samen actief in om jongeren van 0 t/m 19 jaar te stimuleren tot een gezond gewicht en gezonde levensstijl. JOGG Venlo richt zich met name op de leeftijdscategorie van 0 t/m 6 jaar in de wijk Blerick-Noord.

GroenteStormt is een hindernissen stormloop die wordt georganiseerd door JOGG Venlo, in samenwerking met DSV VenloStormt. Kinderen van de deelnemende scholen worden door het samen sporten op een leuke manier bewust gemaakt dat groente en fruit eten gezond, en vooral lekker is.

Deze scholen doen op donderdag 26 aprilmee met GroenteStormt:

·      Basisschool de Regenboog

·      Speciaal Basisonderwijs de Schans

·      Basisschool de Klingerberg

·      Basisschool de Harlekijn

·      Basisschool de Mikado

·      Basisschool Al Andalous

GroenteStormt zal plaatsvinden bij buitenbad Groot Venlo (Drie Decembersingel 52a, 5921 AC, Venlo). GroenteStormt begint om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur.

 

OGVOStormt

Scholengemeenschap OGVO organiseert op 26 april 2018 voor de tweede keer OGVOStormt. OGVOStormt is een hindernissen stormloop waar leerlingen van de drie OGVO-scholen aan meedoen: Valuascollege, College den Hulster en het Blariacumcollege.

Dit jaar vindt OGVOStormt plaats op het Valuascollege in Venlo (Craneveldstraat 33, 5914 AH, Venlo). De scholieren van de drie scholen moeten door modderkuilen ploeteren, slingeren aan monkeybars, waden door grote waterbakken, tijgeren onder netten en springen over houten schotten en klimrekken. OGVOStormt begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur.

Rondom het evenement wordt door studenten van de Fontys Sport Hogeschool diverse sportieve side-events georganiseerd.