Shape: leefstijlproject voor jongeren met overgewicht

Publicatiedatum: 5-10-2016

Shape is een leefstijlproject dat bedoeld is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die te kampen hebben met overgewicht. Sinds kort wordt het programma ook in Venlo aangeboden. Samen met Via-VVV en drie grote onderwijscampussen heeft de gemeente een aantrekkelijk programma opgesteld. 

Het project

Het project duurt 13 weken en is bedoeld voor zowel de leerling als hun ouder(s). Leefstijlverandering, voeding en sport en bewegen zijn de drie thema’s die centraal staan tijdens het project. Niet alleen de leerlingen maar ook hun ouders dienen gemotiveerd te zijn.

Er zijn twee lesmomenten per week. Het eerste moment is een sportmoment van een uur waarin intensief gesport wordt in groepsverband. De sportlessen worden gegeven volgens het tegenwoordig populaire Bootcamp principe. Binnen deze Bootcamp lessen wordt jongeren geleerd om door te zetten en verkrijgen ze zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld!  

Het tweede moment is een gecombineerde les van een uur waarin een bepaald thema centraal staat, zoals voeding of leefstijl en een uur sport. Ook de ouders worden uitgenodigd tijdens een drietal leefstijllessen.

Vind hier de flyer van Shape.

Tekst van Via-VVV.