Sharon Rijk: stage met succes afgerond!

Publicatiedatum: 29-6-2017

Het afgelopen half jaar heeft stagiaire Sharon Rijk zich ingezet voor JOGG Venlo. Met resultaat, want ze heeft enkele mooie projecten neergezet zoals Project Shape, het Nijntje Beweegdiploma en GroenteStormt. Bedankt voor de inzet, Sharon!Beste lezer,

Mijn naam is Sharon Rijk (22 jaar), studente aan de Fontys Sporthogeschool te Eindhoven. Ik studeer momenteel af aan de opleiding Sportkunde. Mijn afstudeerstage en scriptie heb ik binnen team sportontwikkeling van gemeente Venlo afgerond.
Binnen team sportontwikkeling heb ik vooral gewerkt in team JOGG-Venlo. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG-Venlo richt zich voornamelijk op het kind met overgewicht en obesitas van 0 t/m 6 jaar. Dit is een erg jonge doelgroep, maar dit sprak mij juist aan.

De reden waarom ik in dit team wilde afstuderen, was omdat ik in de afgelopen jaren erachter ben gekomen, dat ik het liefst met kinderen werk op het gebied van sport en bewegen. Kinderen helpen die verschillende problemen hebben (gedrag, overgewicht, thuissituatie, enz.), door middel van sport vind ik een van de belangrijkste en leukste werkzaamheden om te doen. Ik ben zelf erg sportminded en ben bewust bezig met een gezonde leefstijl. De kinderen op de JOGG-scholen zijn door verschillende redenen hier niet bewust mee bezig. Door middel van alle activiteiten en interventies die JOGG-Venlo organiseert voor deze kinderen, kunnen ze bewust en onbewust hier toch mee bezig zijn tijdens hun schoolperiode. Ik wilde deze kinderen en hun ouders helpen om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, waar genoeg bewegen en een gezonde voeding de belangrijkste kernzaken zijn.

Binnen mijn stageperiode heb ik aan veel verschillende activiteiten en stageopdrachten gewerkt. Hieronder vind u een opsomming van een aantal opdrachten die ik uitgevoerd heb:
- Kick-off JOGG
- Project Shape
- Nijntje Beweegdiploma
- GroenteStormt
- DrinkWaterMenukaart
- VenloopKidsMiddag

Het evenement GroenteStormt was mijn grootste opdracht, waarbij ik een hindernissenstormloop samen met VenloStormt georganiseerd heb. Dit was een evenement voor ongeveer 350 kinderen (groep 1 en 2) van de 5 JOGG-scholen. Naast de hindernissenstormloop heb ik een randprogramma met drie andere activiteiten erbij georganiseerd. Ik vond het een hele spannende, maar zeer uitdagende ervaring om zo’n groot evenement te organiseren. Uiteindelijk kijk ik met een heel goed gevoel terug. Mocht u geïnteresseerd zijn, meer informatie, beeldmateriaal of ervaringen te lezen over GroenteStormt, dan verwijs ik u naar de volgende link: https://l1.nl/l1-radio-400-kinderen-doen-een-groentestormb…/

Door de verschillende werkzaamheden zoals het organiseren, opzetten en begeleiden van evenementen en personen, heb ik veel leerervaring opgedaan. Ik heb mezelf als persoon, maar ook als bewegingsdeskundige enorm veel kunnen specialiseren en ontwikkelen.
Ik ben teamsportontwikkeling, met in het bijzonder team JOGG-Venlo, dan ook enorm dankbaar voor alle mogelijkheden en werkzaamheden die ik heb mogen verrichten. Zonder hun had ik mezelf niet kunnen ontwikkelen tot waar ik nu sta.

Ik wens team JOGG nog heel veel succes de komende jaren en wellicht zien we elkaar nog eens!
Nogmaals ontzettend bedankt!

Heel veel sportieve groetjes,
Sharon Rijk