Slaapcoach Eline Linssen: Netflixen voor het slapen gaan is helemaal niet slecht

Publicatiedatum: 25-9-2019

Eline is van oorsprong sportmasseur. Een vaak voorkomende klacht bij haar cliënten was dat ze helemaal niet goed sliepen. Heel interessant, vond Eline, en besloot zich hier in te verdiepen. Tegenwoordig is ze naast sportmasseur ook slaapcoach. Een slaapcoach helpt mensen met beter of anders slapen door deskundig en praktisch advies.

 

Samen met Eline besloten we om het thema slaap bij pubers aan te pakken. Geen makkelijke opgave, want tieners zijn moeilijk te bereiken en te beïnvloeden. "Vaak zie je veel weerstand bij pubers,” vertelt Eline. "Maar als ik ze vertel dat ik ook gewoon voor het slapen gaan op mijn telefoon zit zie je de weerstand veranderen in interesse.”

 

Volgens Eline is er nog veel winst te halen als het gaat om slaapgedrag bij tieners. Vaak hebben tieners meer slaap nodig dan volwassenen, maar hebben ze er gewoon geen trek in. Veel tieners kampen dan bijvoorbeeld ook met concentratieproblemen en hebben ze moeite met lesstof onthouden. Een goed slaapritme kan dan veel betekenen.

 

Elke eerste donderdag van de maand is het Donderdag Gezonderdag op de scholen in Venlo. Samen met JOGG zal Eline op een van deze dagen meedraaien. Door pubers op hun eigen niveau te bereiken wil Eline de jongeren attenderen op het belang van een goed slaapritme. "Als je ze bijvoorbeeld vertelt dat uit recent onderzoek blijkt dat er een verband zit tussen als tiener slecht slapen en de ontwikkeling van diabetes op latere leeftijd hebben ze wel interesse. Zeggen dat ze niet met hun telefoon mogen spelen voordat ze naar bed gaan werkt averechts. Dit is trouwens ook helemaal niet waar, want als je een goed slaapritme hebt kan die ontspanning voor het slapen gaan zelfs bevorderlijk werken!”

 

Wij kijken uit naar een mooie samenwerking!