Sportstimuleringsevent Speciaal Onderwijs Venlo

Publicatiedatum: 8-6-2017

250 ‘speciale’ jongeren maken morgen kennis met bijna 20 verschillende sporten! SBO de Lings Tegelen en SO de Taalbrug Venlo doen mee aan een gigantisch sportstimuleringsevent op de Herungerberg in Venlo.

250 ‘speciale’ jongeren op omgeving Herungerberg

Op donderdag 8 juni start om 09:30 uur een gigantische sportdag voor zo’n 250 kinderen uit het Speciaal Onderwijs op de Herungerberg. De kinderen zijn afkomstig van SBO de Lings uit Tegelen en SO de Taalbrug uit Venlo. Ze kunnen kennismaken met bijna 20 verschillende sporten zoals rugby, hockey, bootcamp, mountainbike, wielrennen, skaten, hiphop, paardrijden, freerunning, handbal, kickboksen, voetbal en 4  kleuteractiviteiten. Alle clinics worden gegeven door sportaanbieders uit de omgeving Venlo op de velden van VHC, skate- en wieleromgeving de Herungerberg en Hippisch Centrum Venlo. Op deze interscolaire sportdag op een externe locatie spelen leerlingen tegen en met elkaar. Dit sportstimuleringsevent  wordt georganiseerd middels een samenwerking tussen Special Heroes en Iedereen kan Sporten Noord-Limburg.

Special Heroes en Iedereen kan Sporten Noord-Limburg

Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor kinderen en jongeren met een beperking. In Noord-Limburg valt dit programma onder het sportstimuleringsbeleid van Iedereen kan Sporten Noord-Limburg. Beide partijen willen leerlingen in het speciaal (basis) onderwijs laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en te participeren. In samenwerking met lokale sport- en cultuuraanbieders kunnen leerlingen onder schooltijd kennismaken met diverse vormen van sporten. Afgelopen twee deden jaar 2.5000 leerlingen van 14 scholen mee aan het sportstimuleringsprogramma in Noord-Limburg. Naast de lessen op school organiseert Special Heroes i.s.m. Iedereen kan Sporten Noord-Limburg ook diverse ‘events’ Leerlingen krijgen de kans om met en tegen elkaar de strijd aan te gaan.