Strategische Adviesgroep JOGG Venlo gaat voor verbreding aanpak

Publicatiedatum: 6-11-2018

Regelmatig zit de Strategische Adviesgroep (SAG) bij elkaar om de voortgang van JOGG met elkaar te bespreken. Onze partners komen dan bij elkaar om terug te blikken, de samenwerking te versterken en om de toekomst van JOGG Venlo door te praten. Onlangs kregen we goed nieuws: we zijn goed op weg en verlengen JOGG Venlo tot minimaal 2021. Op 1 oktober zaten we bij elkaar.

Deelnemers van deze bijeenkomst waren onder andere VieCurie, Venloop, GGD Limburg Noord, ZON fruit en vegetables, VIA VVV, Spring opvangcentra en Scholenkoepel Kerobei. Ook Tugba Ozkaya, raadslid Eén Lokaal, was als gast aanwezig.

De afgelopen 3 jaar hebben we als JOGG-beweging in Venlo al veel mogen realiseren samen met onze partners. Zo zijn veel scholen en opvangcentra aan de slag gegaan met het drinkwaterbeleid, Nijntje Beweegdiploma, de themacampagne "Groente… zet je tanden erin!” en de Daily Mile. Ook hebben we mooie evenementen zoals GroenteStormt neergezet en werkten we bijvoorbeeld samen met VIA VVV aan de peutertour. Onze gezamenlijke activiteiten werden mooi beloond met een daling van het aantal kinderen met overgewicht in Venlo.

De komende 3 jaar gaan we vooral verder met wat we nu aan het doen zijn en gaan we zoveel mogelijk scholen en wijken betrekken bij de JOGG-beweging. Ook staan er een aantal nieuwe speerpunten op het programma. Zo zullen we onze focus op de leeftijdsgroepen verbreden en gaan we wellicht door met een nieuwe themacampagne. Daarnaast hopen we natuurlijk op een hechtere samenwerking met bestaande en nieuwe partners.  

Tijdens dit overleg vroegen we of Tugba Ozkaya van Eén Lokaal aansloot om haar rol als eventuele ambassadeur van JOGG te bespreken. Zelf groeide ze op in een familie waarin ze zelf het voortouw moest nemen als ze bijvoorbeeld bij de turnvereniging wou. Ze is dan ook groot voorstander van ouders betrekken om ze te informeren van een gezonde levensstijl. Want, zo noemt ze zelf, "bij ons thuis leek het net elke dag feest.” De komende drie jaar zullen we ook meer aansluiting zoeken ambassadeurs die voor JOGG kunnen spreken.

Tijdens het overleg kregen we belangrijke handvaten en vragen voor de toekomst van onze partners aangereikt. Hoe kunnen we JOGG naar een volgend niveau tillen? Wat is onze ambitie en waar gaan we naartoe? Hoe kunnen we ons collectief inzetten om aan de nieuwe speerpunten te werken?

Interesse om partner te worden van JOGG-Venlo en bij te dragen aan een gezonder Venlo? Neem dan contact op met Marc Denessen (m.denessen@venlo.nl).