Vooruitblik 2016/2017

Publicatiedatum: 14-9-2016

Voor het komende schoolseizoen (2016/2017) heeft JOGG Venlo al een aantal dingen op de planning staan. Wat kunnen we komende periode verwachten vanuit JOGG Venlo?

 
Verkenning in het kader van VPZ
 

Vrijdag 16 september vond er in het kader van verbinding tussen preventie en zorg een oriƫnterend gesprek plaats tussen diverse ketenpartners. Doel is om nader kennis te maken en te verkennen wat er nodig is om een ketenaanpak Venlo (en de regio) succesvol neer te zetten voor jongeren met overgewicht en obesitas. Van vroegsignalering tot een maatwerk ondersteuning en behandeling.


Er is besloten dat er een pilot gaat starten in Venlo voor maximaal 80 kinderen met overgewicht of obesitas uit de JOGG gemeenten in het verzorgingsgebied van Vie Curi (Venlo, Venray, Horst ad Maas, evt. Bergen/Gennep). Ook Coach Maastricht zal bij deze pilot betrokken zijn.
Deelnemende partijen zijn o.a. de GGD / JGZ Limburg Noord, VieCuri,  MUMC Maastricht, BOEI Limburg en Talenti a Casa en vertegenwoordiging van de Gemeente Venlo
 
Activiteiten
 
Zo zal er op vrijdag 7 oktober a.s. op de peuterspeelzalen en basisscholen de Harlekijn en Klingerberg een JOGG kick-off plaatsvinden in samenwerking met onze partner VIAVVV.
Tevens zal het bewezen effectieve beweegprogramma Nijntje Beweegdiploma op alle peuterspeelzalen in Blerick worden gegeven!
Van 7 tot en met 11 november a.s. zullen er diverse scholen deel gaan nemen aan het nationale schoolontbijt! Het Nationale schoolontbijt is o.a. partner van JOGG.

In het nieuwe schooljaar zullen er diverse activiteiten plaatsvinden op diverse basisscholen en peuterspeelzalen in Blerick.