VVV-Venlo en JOGG: Samen sta je sterker

Publicatiedatum: 7-3-2018

Een belangrijke partner van Jongeren op Gezond Gewicht is VVV-Venlo. VVV-Venlo geeft invulling aan de maatschappelijke behoeften in de regio Limburg Noord en heeft twee ambities: iedereen doet mee en gezonde en leefbare wijken. Binnen deze ambities faciliteert en/of coördineert VVV activiteiten die onder de pijlers sociale cohesie, (re)integratie, talentontwikkeling en gezondheid vallen. Vooral op de laatste pijler een goede match met JOGG Venlo!

Samen sta je sterker

Onder het motto ‘samen sta je sterker dan alleen’ werken JOGG Venlo en VVV-Venlo onder andere samen aan diverse projecten. "Wij vinden in VVV-Venlo de perfecte partner om onze doelgroep te bereiken en wij reiken kennis en contacten aan om projecten te realiseren,” zegt Marc Denessen, JOGG-regisseur in de Gemeente Venlo. "JOGG brengt de ideeën en projecten bij elkaar, en VVV maakt er het feestje van,” voegt projectmanager Ivor Straetemans van VVV-Venlo toe. "wij weten hoe we sport kunnen inzetten en vertalen voor gedragsverandering.”

"Samen projecten realiseren, dat is voor ons de meerwaarde van de samenwerking met VVV-Venlo. We zijn beide bezig op het preventieve vlak en niet zozeer op het curatieve vlak. Samen krijg je meer gedaan en heb je meer bereik. Zo krijg je sneller verbinding met de juiste mensen. We hebben beide een inhoudelijke expertise en juist door deze te combineren kom je op plekken waar je normaal niet zo snel komt,” zegt Marc.

VVV-Venlo heeft een positief imago wat betreft gezondheid. Maar dat niet alleen, ze laten ook andere belangrijke normen en waarden aan de kinderen zien, zoals bijvoorbeeld doorzettingsvermogen. Een heel belangrijk onderdeel om gedragsverandering richting een gezonde leefstijl te bewerkstelligen.

VVV-Venlo Peutertour

Een van de projecten waarbij we samenwerken heet de VVV-Venlo Peutertour. Dit is ontstaan uit VVVvoetjegym, een eerder project waarbij JOGG Venlo en VVV-Venlo samenwerkten. Hierbij speelden de ouders samen met de kinderen om ouderparticipatie te bevorderen. De ouders waren enthousiast en de cursussen waren een hit, waardoor we samen een stap verder zijn gegaan om de VVV-Venlo Peutertour te realiseren.

Tijdens de VVV-Venlo Peutertour staan ouderparticipatie, een gezonde leefstijl maar vooral heel veel plezier centraal. "Ook hier zorgt JOGG voor de juiste contacten en het juiste netwerk, in dit geval de Spring scholen die meedoen aan de VVV-Venlo Peutertour, en wij zorgen voor de inhoud van de tour,” zegt Ivor.

Ook in de toekomst zien we mooie samenwerkingen met VVV-Venlo, bijvoorbeeld de gezonde werkvloer.