Voor Ouders

Veel ouders en verzorgers vragen zich af hoe ze hun kinderen voldoende groente kunnen laten eten. Het thema van Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo is 'Groente... zet je tanden er in!'  Ook staan we bij JOGG Venlo voor een gezonde levensstijl: genoeg bewegen en gezond eten!


Groente eten, dat mag de hele dag!

Groente eten is goed voor de gezondheid van je kind. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben! Een dag biedt, naast het avondeten, voldoende eetmomenten waarop kinderen van alle leeftijden groente kunnen eten. Denk aan de schoolpauzes, de lunch, de snackmomenten bij thuiskomst uit school of na het sporten. Op Eet Groente lees je tips over hoe en wanneer je je kind groente laat eten. 

Club Fit: bewegingsprogramma voor kinderen met een verminderde motoriek of overgewicht

Bij kinderen met een verminderde motoriek blijkt vaak dat zij sport en bewegen minder leuk (gaan) vinden. Om deze kinderen in een vroeg stadium te ondersteunen en plezier te laten beleven aan sport en bewegen, heeft de gemeente Venlo in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht en Iedereen Kan Sporten Club ‘Fit’ opgestart. Club Fit is een sportprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen die niet zo goed in de gewone gymles mee kunnen komen met de andere kinderen. Lees hier meer over Club Fit.


Shape: leefstijlproject voor jongeren met overgewicht

Shape is een leefstijlproject dat bedoeld is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die te kampen hebben met overgewicht. Sinds kort wordt het programma ook in Venlo aangeboden. Samen met Via-VVV en drie grote onderwijscampussen heeft de gemeente een aantrekkelijk programma opgesteld. Lees hier meer over shape of bekijk de folder.

Gezond Gewicht en Lekker in je Vel

Individueel en multidisciplinair voor kinderen en jeugd met overgewicht.

Het zorgprogramma 'Gezond Gewicht en Lekker in je Vel" helpt kinderen (0-19) jaar om zicht te krijgen op hun eetgewoonten, verantwoord te bewegen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Daarnaast krijgen ouders en opvoeders tips en adviezen om het kind te motiveren en te ondersteunen. Bekijk de folder van Gezond Gewicht en Lekker in je Vel of bekijk de complete aanpak.

Een groeiende peuter (1-4 jaar)... zo worden ze groot en sterk.

En dan eten ze met de pot mee, krijgen ze lekkers van opa en oma en komen ze in de peuterpuberteit. Hoe zorg je ervoor dat ze later groot en sterk worden? Het voedingscentrum ontwierp een interactieve en interessante folder voor ouders vol met tips, feiten (en fabels), recepten en meer! Je vindt de online folder hier.